top of page

Müzik Özel Yetenek Sınavlarına Hazırlık

Bilindiği gibi özel yetenek sınavları ile öğrenci alan okulların sınavları Temmuz, Ağustos ya da en geç Eylül ayı gibi yapılıyor. Bu sınavlara iyi hazırlanmak çok önemli... Sınavlarla ilgili bütün bilgileri, ayrıntıları ancak hazırlık kurslarında öğrenebiliyor ve tatbik edebiliyorsunuz. Bu sayede kendinizi de ölçebiliyor, ona göre bir yol haritası çizebiliyorsunuz.

Konservatuvarlar için öncelikle üniversiteye giriş sınavlarından alınabilecek en yüksek puanı almak esastır. Sonrasında, özel yetenek sınavından alacağınız puanla bir ortalama oluşturulur ve bu puan net puanınız olur. Ancak burada üniversite sınav puanının bir derece daha önemli olduğunu vurgulamamız gerekmektedir. Söz gelimi, konservatuvar özel yetenek sınavlarında genel olarak baraj puan 70'tir. Ali Özel yetenek sınavından 90 puan almış, ancak üniversite sınav puanı 190'dır. Ayşe'nin ise özel yetenek sınavı puanı 75 ancak üniversite sınav puanı 265'tir. Bu durumda Ayşe konservatuvara girmeye hak kazanmış, Ali ise ya sıralama dışı kalmış ve çok istediği okulu kazanamamıştır ya da listeye son sıradan girip ucu ucuna hak elde etmiştir. Tabi işi yedek listeye kalmamışsa!...

Sonuç; önce üniversite sınavından iyi bir not, sonrasında özel yetenek sınavlarına sıkı bir hazırlık... İşte bunun yolu İZMA!

İZMA ile "keşfet kendini"


119 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page